Spontane en gezellige familiefotografie en lifestyle newborn fotografie » Leuke kinderfoto's, relaxte familiefotografie, lieve newbornfotografie en stoere zwangerschapsfotografie

Fotoshoot informatie

Geluk ligt vaak in de simpele alledaagse dingen: de manier waarop je baby duimzuigt, de nieuwsgierige blik, die gekke grijns, dat ondeugende koppie, die brede schaterlach of juist dat lieve verlegen lachje…

Als moeder van een tweeling weet ik hoe belangrijk mooie kinderfotografie is. Ik kan van iedereen een bijzonder portret maken: puur, echt, fris en naturel. Liever geen saaie portretten met standaard glimlach, maar lol maken, met elkaar knuffelen of stoeien. Jonge kinderen kun je maar beter lekker laten doen waar ze zin in hebben en ondertussen leuk met ze spelen. Je zwangerschap en de eerste dagen na de geboorte van je baby is een hele bijzondere tijd en is echt voorbij voordat je het weet! Die superdikke buik kunnen we dus lekker stoer of heel romantisch fotograferen en als de baby geboren is, zijn die eerste dagen het perfecte moment voor een fotoshoot bij jullie thuis. Een foto voor opa en oma of juist een foto met opa en oma. Foto’s met de hele familie of alleen een foto van je kinderen. Niet alleen peuters en kleuters zijn welkom; denk er ook eens aan om zo’n prachtig, stijlvol portret van de oudere kinderen te laten maken.

“We vinden je foto’s goed bij ons passen! Hoe nu verder?”

Wat leuk dat mijn foto’s jullie aanspreken! Bel of mail me om de fotoshoot te boeken. Ik mail dan een uitgebreide prijslijst. Tarieven kun je ook hier vinden. In overleg bepalen we wat het beste tijdstip en locatie is voor jullie fotoshoot. Dan zou ook ’s avonds kunnen zijn: in de zomer blijft het lang licht en het avondlicht is erg zacht en geschikt voor portretten.

Als een foto gebruikt moet gaan worden als kado dan hoor ik natuurlijk graag voor welke datum het klaar moet liggen voor jullie, zodat ik daar rekening mee kan houden.

“Hoelang duurt een fotoshoot?”

Een fotoshoot duurt in principe 60 minuten. Grotere families die met meerdere gezinnen willen komen kunnen dan ook nog een aantal andere groepsopstellingen doen, zoals met gezinnen apart of broers/zussen samen. Willen jullie alleen een groepsfoto met alle mensen samen? Neem dan een korte fotoshoot van een half uur. Ik maak dan alleen foto’s van de groep als gheel. Overleg even met mij wat jullie wensen zijn en dan plannen we een fotoshoot op maat. Voor een pasgeboren baby (max. 2 weken oud) neem ik 2 uur de tijd. Ik kan dan bij jullie thuis komen en zo in een ontspannen sfeer een mooie reportage maken! Maar bij mij in de studio is ook een mogelijkheid: heb je juist weer geen gedoe thuis. Wat julle het beste uitkomt dus!

“Waar vindt de fotoshoot plaats?”

Waar je maar wilt eigenlijk! Fotoshoots kunnen in mijn ruime fotostudio (50 m2) met alle benodigde apparatuur en faciliteiten worden gedaan, bij jullie thuis of op een mooie locatie buiten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Mijn ‘buitenfavoriet’ is de omgeving van mijn eigen huis en fotostudio. In de buurt van boerderij ’t Geertje met polder, bos en water, de Noord-Aa.  Het oude centrum van Leiden is ook een hele geschikte plek voor een leuke fotoshoot. Of het strand… of …

“Hoe bestellen we de foto’s?”

Binnen een week na de fotoshoot kun je de mooiste foto’s bekijken in een eigen gallery op mijn website, zodat je zelf thuis kunt bepalen welke jouw favorieten zijn! Je portretfoto kan worden afgedrukt op fotopapier (denk ook aan een geschikte fotolijst om het helemaal af te maken), maar ook op veel andere materialen.

Naast natuurlijk canvas zijn er hele mooie moderne opties waarbij een echte fotoafdruk wordt geplakt op aluminium of kunststof voor een lekker strak resultaat aan de muur. Een fotoafdruk afgewerkt achter perspex maakt van je wanddecoratie echt museumkwaliteit.

Het is ook mogelijk om foto’s als digitaal bestand te bestellen, zodat je zelf iets moois kunt maken met de foto’s. Wil je meer info over de prijzen voor de soorten afdrukken of digitale kopiëen, neem dan even contact met me op!

“Welke kleding moeten we aan doen?”

Je kunt op de website veel voorbeelden zien van kleding en dat geeft vaak een goed beeld voor jezelf van wat je leuk vindt of juist niet. Sommige families komen met op elkaar afgestemde kleding: bijvoorbeeld allemaal wit/beige en blauw. Wat ikzelf het allerbelangrijkste vind, is kleding die lekker zit. Doe alsjeblieft niet die, o zo geinige, maillot aan bij je dochtertje als je weet, dat ze altijd klaagt, dat die zo kriebelt! Geen zondagse kleren met nette schoenen en zeker niet als we foto’s gaan maken in de natuur 🙂 Als je een fotoshoot in de fotostudio hebt geboekt, dan kun je gerust een aantal reserve kledingstukken meenemen.

Over het algemeen kun je wel stellen dat effen, rustige kleding het mooiste resultaat geeft met name in de fotostudio, omdat gezichten en lichaamsvormen dan de nadruk krijgen. En in de studio is het ook beter om niet al te seizoensgebonden kleding te dragen: een dikke trui toont heel winters en een korte broek juist weer heel zomers. Als je effen kleding te saai vindt, kun je altijd in laagjes (vestje, jasje) werken met verschillende kleuren. Bedenk dat als iedereen in effen shirts komt en er is er een persoon die een leuk rood geruit shirt aanheeft, dat die ene persoon heel erg zal opvallen. Dus voor families kan het aan te raden zijn om de kleding met elkaar af te stemmen.
Maar doe vooral iets aan waar JIJ je prettig in voelt!

Voor zwangerschapsfoto’s moet je er even aan denken dat je geen strakke kleding draagt voordat je in de studio komt om striemen op je huid te voorkomen. Overigens is de beste tijd voor zwangerschapsfoto’s tussen de 32 en 37 weken.